maanantai 23. maaliskuuta 2009

Lasikuitunauhaa kynnen korjaamiseen


Sain vihdoin aikaiseksi tilata Cesars Secrets -verkkokaupasta lasikuitunauhaa ja lisää kynsiliimaa kynsien korjaamiseen. Erityisesti oikean käden peukalonkynsi tuppaa minulla repeämään sivusta, ilmeisesti siksi että oikeakätisenä se joutuu kovimmalle kulutukselle. Olen myös aikanaan onnistunut leikkaamaan ko. peukalon kärjen lähes irti isoilla puutarhasaksilla, jonka jäljiltä sitä jouduttiin tikkaamaan kasaan ja peukalon kärjen muoto ei ole ihan sama kuin ennen onnettomuutta. Kynnen vasen reuna on irti kynsipetistä melko pitkältä matkalta ja tästä syystä alttiimpi taittumiselle ja murtumiselle.

Olen aiemmin fixaillut kynsirepeämiä ja lohkeamia kynsiliiman ja suodatinpaperin tai teepussin "kankaan" avulla (ohje tuolla). Tuo teepussi on edelleen ihan hyvä vaihtoehto esim. kynnen kärkeen, mutta paksun peukalonkynnen sivuun tarvitsen jotain vahvempaa:


Lasikuitunauha on n. 3 cm leveä ja n. 80 cm pitkä, eli siitä riittää kyllä pitkäksi aikaa korjaustarpeita. Sen alapuolella on valmiiksi liimapinta, joten se on melko helppo asettaa paikalleen. Leikkaamiseen kannattaa valita terävät sakset. Irtileikattu palanen laitetaan paikalleen kynnen pinnalle, painellaan tiukasti kiinni joka kohdasta ja sivellään päälle kynsiliimaa (varovaisuutta liiman kanssa, se ei ole kovin mukavaa joutuessaan kynsinauhoille!). Liiman kuivuttua paikan reunat ja pinta tasoitellaan viilalla. Viilatessa täytyy varoa ettei vahingossa viilaa kynnen pintaa paikan vierestä ohuemmaksi. Kun paikka on nätisti siistitty, ei se näy käytännössä ollenkaan muutaman kynsilakkakerroksen alta.

5 kommenttia:

 1. moi, onko tuon lasikuitunauhan kanssa käytettävä kynsiliimaa vai pysyykö se kiinni esim. jos laittaa kynsilakkaa päälle? cesarin sivuilla sanotaan, että tuossa olisi tarttuva liimapinta toisella puolella? entä miten tuon poistaminen? vaurioittaako kynttä?

  VastaaPoista
 2. Moi! Täytyy kyllä liimata kynsiliimalla, kynsilakan kanssa en usko että kestää riittävän vahvasti. Lasikuitunauhassa itsessään oleva liima on heikkoa ja auttaa vain sen paikoilleen asettamisessa. Kynsiliimalla (=syanoakrylaattiliima l. pikaliima) liimatun lasikuitunauhan voi poistaa asetonipitoisella kynsilakan poistoaineella, itse käytän puhdasta asetonia. Mutta useinkaan sitä ei ole tarpeen poistaa, odottelee vaan kun se kasvaa pois kynnen mukana.

  VastaaPoista
 3. Kumpaa suosittelet enemmän: lasikuitunauhaa vai teepussin käyttöä? kummasta tulee tasaisempi jälki?

  VastaaPoista
 4. Lasikuitunauhalla saa tasaisemman ja ohuemman paikan, ja se on myös materiaalina kestävämpää kuin teepussi. Mutta teepussi on hyvä hätäapu jos ei satu lasikuitunauhaa olemaan :-)

  VastaaPoista
 5. Jes kiitos :D pitää kokeilla tota lasikuitunauhaa :D

  VastaaPoista