lauantai 3. tammikuuta 2009

Kynsivaurion korjaaminen teepussilla

Silloin tällöin sattuu niin ikävästi että kynsi repeää tai lohkeaa, itselläni ainakin useimmiten kynnen sivusta. Alkuviikolla töksäytin oikean käden keskisormen ovenkarmiin niin voimallisesti, että kynsi halkesi suoraan kärjestä keskustaa kohti. Onneksi alimmat kynsilevykerrokset säilyivät ehjinä, joten pärjäsin pari päivää lisäämällä päällyslakkaa ja varomalla kynttäni. Olin samaan aikaan perustamassa tätä blogia joten päätin tehdä kynnestäni malliesimerkin. Kynsirepeämän tai halkeaman voi näppärästi korjata käyttämällä kynsiliimaa (= pikaliima, syanoakrylaatti, nail glue) ja jotain sopivan ohutta kuitu- tai kangasmateriaalia. Rakennekynsien teossa käytettävät silkki- tai lasikuitukankaat olisivat ihanteellisia ja sellaiset ovatkin hankintalistallani. Ennenkuin saan niitä käsiini, täytyy pärjätä sillä mitä kaapeista löytyy. Aikaisemmin olen käyttänyt suodatinpaperia ja nyt päätin kokeilla teepussia. Suodatinpaperilla saa paksumman ja mahdollisesti kestävämmän paikan, mutta se tuppaa jäämään väkisinkin jonkin verran koholle ja näkyviin. Teepussin kuitukankaasta (vai lieneekö se jonkinsortin paperia) saa ohuen ja hyvinkin näkymättömän paikan vauriokohtaan.

No niin, tarvitsemme siis seuraavat tarvikkeet:

Tyhjennetty teepussi ja sakset, kynsiliimaa, pinsetit, kynsiviila (180 on sopiva karkeus, lasiviila on hyvä jos sellainen löytyy), manikyyriavustaja sekä aluslakkaa. Leikataan teepussin kuitukankaasta vaurion päälle sopiva palanen.

Seuraavaksi laitetaan puhdistetun kynnen repeämän päälle kynsiliimaa

ja laitetaan paperinpala liiman päälle. Voit asetella paperia ja pitää sitä paikoillaan pinsettien tai manikyyriavustajan kanssa kunnes liima kuivuu.


Kun liima on kokonaan kuivunut, voi paikan viilata varovasti reunoilta ja päältä tasaiseksi. Älä viilaa liikaa ettei paikka lähde kokonaan pois. Viilauspölyt puhallellaan tai harjataan pois ja sitten voikin laittaa päälle aluslakan. Tämä uudenvuodenpäivänä tehty paikka ei erotu 4 lakkakerroksen alta mitenkään vaikka tarkkaan katsoo.

Itselläni tällä tavoin tehdyt paikat ovat kestäneet hyvin ja lähteneet lopulta luonnollisen poistuman kautta eli kynnen kasvaessa kun viilaan liikaa pituutta pois. Luulen että asetonipitoisen kynsilakanpoistoaineen käyttäminen saattaisi liuottaa liiman ja irrottaa paikan, paikan voi myös halutessaan viilata varovasti pois kynnen pinnalta. Tällöin täytyy kuitenkin olla erityisen varovainen ettei viilaa kynnen omaa pintakerrosta rikki.

11 kommenttia:

  1. oi! kiitos tästä vinkistä,pitää kokeilla n___n

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä kaochu ja kiitos kommentista :-) Oikein aurinkoista kevättä!

    VastaaPoista
  3. Tämä tuli tarpeeseen, pitääpä mennä heti kokeilemaan josko toimisi minullakin! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Onneks löysin tän.Oon surkutellu oikean käden keskarin kynnen kanssa ku se halkes reunasta keskelle päin melkein puoleen väliin :( Mut nyt ei tarvii enää huolehtia siitä :) Kiitos tosi paljon hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
  5. Pystyykö teepussin kiinnittämään myös päällyslakalla tai nail repairilla kynteen?

    VastaaPoista
  6. Hei Nessu, toki pystyy, muttei ole niin kestävä kuin liimattu. Parempi kuin ei mitään kuitenkin :-)

    VastaaPoista
  7. You should always read the rules when playing these type of slots because you should know what your minimum eligible bet for winning a jackpot is.
    game duit asli

    VastaaPoista
  8. This blog is definitely entertaining and also factual. I have picked a bunch of helpful advices out of this source. I ad love to come back again and again. Thanks!http://www.tokohpku.web.id/

    VastaaPoista
  9. Thanks again for the blog.Thanks Again. Much obliged. http://www.maswibowo.web.id/

    VastaaPoista
  10. I truly appreciate this article post. osg777 Really looking forward to read more. Fantastic.

    VastaaPoista
  11. Permainan Sabung Ayam Online di Agen BOLAVITA , dengan minimal deposit hanya Rp 25.000 saja , dan minimal betting hanya Rp 10.000 saja sudah bisa mainkan permainan Sabung Ayam

    http://agensabungayam.logdown.com/post/7917598-agen-bolavita-pasaran-bola-terbaik

    Produk Kami Judi Sabung Ayam Online S128, SV388.

    https://www.sateayam.biz/
    https://m1.hj128.pw
    Daftar Sabung Ayam sv388
    Daftar Sabung Ayam Online S128

    Agen Sabung Ayam Online Bolavita Banyak Bonus dan Promo Mari Bergabung :

    Promo Sabung Ayam Terbaru 8x Win Beruntun.
    Bolavita Bisa Deposit Via OVO & GO-Pay.
    Sabung Ayam Deposit Via Pulsa XL & TSEL 25rb.

    Promo Promo BOLAVITA

    Telegram : +62812-2222-995
    Wechat : Bolavita
    WA : +62812-2222-995
    Line : cs_bolavita

    VastaaPoista