keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Kultainen leopardi

Olen ihastellut monilla sivustoilla upeita leopardikuvioin koristeltuja kynsiä ja himoinnut sellaisia itsellenikin. Tilaamani Konad-levyt eivät vielä ole saapuneet, niistähän näitä ihania printtikuvioita löytyy. En enää jaksanut odottaa vaan päätin eilen kokeilla leopardin pilkkujen tekemistä ihan käsivaralta. Tuollaiset niistä sitten tuli:


Tarvikkeet löytyivät kynsilakkalaatikosta: aluslakkaa, Dependin kultainen lakka nro 110, pronssinvärinen nro 148 ja Konadin erikoislakka Black Pearl.


Ensin lakkasin kerroksen aluslakkaa, sen jälkeen 2 kerrosta kultaista väriä ja annoin kuivua kunnolla. Sitten töpsöttelin pronssivärillä epämääräisiä plänttejä pitkin kynsiä:

Tuossa vieressä näkyy etukäteisharjoittelua työskentelyalustalle :-) Minulla on oma manikyyrialusta eli tavallinen muovinen pöytätabletti varattuna juuri tätä tarkoitusta varten, keittiön pöydän pinta säästyy lakkatahroilta ja muoville on hyvä kokeilla etukäteen lakkoja. Alustan saa kätevästi puhdistettua kynsilakanpoistoaineella.

Pronssivärin jälkeen otin lakkapullokuvassa näkyvän työkalun eli pallopääpiikin (dotting tool) ja sen avulla piirsin mustat reunat leopardin pilkkuihin. Melko työlästä, erityisesti oikeaan käteen. Jäljessä näkyy myös väsymys, vasemman käden täplissä on paksummat mustat reunukset kun kädet ja silmät alkoivat puoliyön lähestyessä jo uupua.


Lopuksi siivoilin kynsinauhat LCN:n korjauskynällä. Se on muuten erinomainen kapistus, jollaisia pitäisi hankkia lisää, niitä löytyy eri merkkisiä. Kynän säiliön sisällä on kynsilakanpoistoainetta ja kärjessä tussimainen terä jolla saa tarkasti kynnen yli menneet lakat putsattua pois. Kynässä oli mukana 3 vaihtoterää.


Mustan värin kuivuttua hetkisen verran lakkasin vielä koko komeuden Nubar Diamont Seal & Shine päällyslakalla. Tämä piti tehdä nopeasti ja epäröimättä reilun lakkamäärän kera, sillä musta väri yritti lähteä leviämään kirkkaan lakan mukana.

Kaikenkaikkiaan olen varsin tyytyväinen tähän ensimmäiseen leopardiviritelmääni ja jossain vaiheessa täytyy kokeilla sitä eri väriyhdistelmillä.

7 kommenttia:

 1. Aivan ihana lakkaus, näyttää ihan jollain mallilla tehdyltä! Itseltäni ei kyllä löytyisi käden vakautta tuollaiseen taiteiluun, onneksi Konadit on keksitty. :)

  Ja todella kiva blogi sinulla! Löysin blogisi vasta, mutta aion ehdottomasti seurata sitä jatkossa. :)

  VastaaPoista
 2. Golden Girl, kiitos :-)! Oli noissa sen verran hommaa että yritän nyt päivittäin top coatia lisäämällä pitkittää niiden ikää.

  Blogit ylipäätään ovat minulle aika uusi tuttavuus ja opettelen vielä. Mutta hyvät esimerkit kuten sinun auttavat paljon :-)

  VastaaPoista
 3. Wa-u! Todella taidokasta, ei voi muuta sanoa : O!

  VastaaPoista
 4. WOW! Tosi hieno lakkaus!!! Ei uskoisi, että en ensimmäinen kerta kun teet leopardilakkauksen. Kiva blogi muutenkin :) Hienoa, että näitä suomalaisiakin blogeja alkaa ilmestyä. Markkinoilla on niin paljon erilaisia kynsijuttuja, että yksi tai kaksi blogia ei millään ehdi kaikkia esitellä.

  VastaaPoista
 5. MissD ja Polishaholic, suuret kiitokset kommenteistanne. Kiva että tykkäätte, tykkään itsekin näistä lepardeista :-)

  Olen aika ihastuneena tutkinut kynsi(lakka)aiheisia blogeja ympäri maailmaa ja minustakin on tosi hienoa että niitä löytyy nyt myös täältä. Ja aihealuehan on loppumaton, vain mielikuvitus on rajana!

  VastaaPoista
 6. nämä leopardi lakkaukset on kyllä minunkin suosikki! Ihania ideoita sinulla lakkauksiin, itse teen kynsiä työssäni ja näistä blogeista on kiva katsella uusia ideoita :)Kiitos! Aion kyllä seurata tätä blogia jatkossakin :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Alisabeth, vähän myöhässä huomasin kommenttisi :-) Kynsiblogit ovat ihania ja niiden kanssa saa kyllä mukavasti ajan kulumaan. Kun vaan ehtisi toteuttaa kaikki ihanat ideat... ;-)

  VastaaPoista