sunnuntai 5. joulukuuta 2010

ORLY - Halley's Comet


Ihana, aivan kerrassaan upea on tämä Orlyn Halley's Comet. Säkenöivä, elävä, kirkas ja kaunis vihertävän turkoosi, josta on vivahdus kultaa joukossa. Pidän ihan suunnattoman paljon tällaisesta lakan koostumuksesta, yksi määritelmä englanniksi tälle on "foil flecked glitter" jotka voisi ehkä kääntää metalliksi glitterhitusiksi? Nuo flecksit ovat pikkuisia epämääräisen muotoisia hiutaleita, jotka heijastavat valoa upeasti ja antavat lakkaukselle syvyyttä.


Halley's Comet kuuluu Orlyn Cosmic FX Fall 2010 kokoelmaan, joka sisältää 6 hienoa duochrome-lakkaa. Duochrome-lakat heijastelevat eri värejä riippuen valaistuksesta ja valon suunnasta. Halley's Comet ei juuri kynnellä eri värejä heijasta, tarkasti pulloa katsoen voi nähdä kultaisen vivahduksen. Se ei myöskään ole ainutlaatuinen, esim. OPIn Catch Me in Your Net ja ZOYAn Charla ovat identtisiä ja muistaakseni myös Essenceltä löytyy samanlainen. Hyvä vaan minun mielestäni, värihän on upea ja kun se löytyy usealta eri merkiltä niin se on helpompi löytää.

Mutta mutta: melkoinen pettymys syntyi kun ekan kerran poistin lakan kynsiltäni. Glitterilakkojen poistamisessa käytän nykyisin usein foliomenetelmää, eli laitan kynnelle pienen kynsilakanpoistoaineella kostutetun pumpulinpallosen ja kiedon sormenpään foliopalasen sisälle. Annan hautua 5-10 minuuttia (tämä on kiva tehdä telkkaria katsellessa) ja kun poistan foliot ja pumpulit niin glitterit ovat yleensä myös helposti irronneet saman tien. Halley's Comet jättikin jälkensä kynsille kuten kuvasta näkyy :-(


Aluslakkaa oli kuten aina, joko Nubarin Foundation tai Porcelain Base, en enää muista kumpi. Tämän jälkeen olen poistanut tämän lakan ihan normimenetelmällä eikä kynnet ole sen koommin vihertyneet. Voi olla että tuo foliossa hautuminen ja mahdollisesti joku aluslakka/päällyslakka-yhdistelmä aiheutti tuon ikävän värjäytymisen. Mutta olen lukenut värjääntymisongelmasta muiltakin, joten ehkä tuplakerros aluslakkaa on tämän kanssa paikallaan varmuuden vuoksi.

Hello dear reader, you can surely found many reviews of Halley's Comet on internet written in english, so I will only tell you about how much I love this color, it is so vivid and sparkly. I have grown to love this kind of formulas lately very much and just cannot get enough :-)

But, in the second picture you can see what happened when I first time removed Halley's Comet! I used the foil method and for some reason it stained my nails badly :-( . I did have basecoat under it, it was either Nubar Foundation or Porcelain Base, I'm not sure which one. I have wore Halley's Comet few times after that with no staining, I have removed it normally without foils. So I have to wonder if it was the foil method and maybe some combination with base-/topcoats that caused the staining? I recommend double layers of base coat under this beauty anyway!

5 kommenttia:

 1. Mä mietin, että voisko toi foliomenetelmä olla ollut se, mikä aiheuttaa noi värjäytymät. Kun mulla ainakin Cosmic Fx lakat suorastaan sulaa kynsiltä pois, joten tavallaan jos toi foliokin on sulattanut lakat korkeintaan minuutissa ja se kysilakanpoistoaine-lakka -mömmö mikä on jäänyt vanulappuun on saanut muhia useamman minuutin paljaan kynnen pinnalla, niin se ois sitten ehtinyt värjäämään... En tiedä ymmärsitkö mitä tarkoitin, mutta toi olisi ainut ajatus mitä omaan mieleen tuli.

  VastaaPoista
 2. Wow! I love this type of blue colour too!! Too bad it stained on you. 2 coats of base coat is a good idea:)))

  VastaaPoista
 3. Hei S, olen itse melko vakuuttunut juuri siitä että nimenomaan foliossa hautuminen aiheutti värjääntymisen. Aina oppii jotain uutta :-)

  Thanks Minnie, Halley's Comet is really amazing colour, defnitely one of my top favourites!

  VastaaPoista
 4. I have the whole collection except Halley's comet. Oh no, too bad it stains. That's a good idea to load up on the base coats.

  VastaaPoista
 5. Regardless of staining, I love Halley's Comet and should probably purchase a backup :-)

  VastaaPoista