lauantai 28. helmikuuta 2009

Zoya Shimmer


Tässä kuluneen viikon kynsilakka: huomaamaton ja hillitty Zoya Shimmer. Väriä oli mahdotonta saada vangittua kameralla, lakka kimaltelee aavistuksen kultaisena ja pohjaväri on hyvin vaalea vaaleanpunainen. Luulen että tulen kokeilemaan Shimmeriä jatkossa värikkäämpien lakkojen päällä.


Olen positiivisesti yllättynyt lakan kestosta: kuvan ottohetkellä lakkamisesta on kulunut 6 päivää, ja lakkaus on edelleen lähes moitteeton. Oikean käden kynsien kärjistä lakka on hieman kulunut ohuemmaksi, mutta ei yhtään lohkeillut. Tällainen lakka on hyvä valinta jos tietää ettei muutamaan päivään pääse kynsilakkaa vaihtamaan.

lauantai 21. helmikuuta 2009

Blue Polka Dots


Noiden edellisten marmorointikokeilujen jälkeen jäivät pastellivärit näkyville työpöydälle ja päätin tehdä Polka Dotsit. Pohjaväriksi Nubar Pink Creme, ensin yksi ohut kerros ja sen päälle toinen paksumpi. Ja vaaleansiniset pilkut välittömästi vielä kosteaan lakkaan Nubar Baby Blue -lakalla. Viimeiseksi vielä päällyslakka Nubar Diamont Seal & Shine.


Ylempi kuva salamavalolla ja alempi päivänvalossa


Ihan kivat karamellikynnet :-) mutta jälleen kerran kuvia katsoessani mietin että pilkkuja saisi olla vähän harvemmassa. Keskisormen kynnen reunasta löytyi lohkeama heti seuraavana aamuna, epäilen että johtuu liian paksusta lakkakerroksesta. Tänään sitten lapsille jätskiä annostellessani käsi lipsahti veitsen varresta ja etusormen kynsi katkesi kynsipetiin asti :-( Sen verran iso pala lohkesi kokonaan irti ettei toivoakaan korjaamisesta. No, täytyy viilailla kynnet tasamittaan ja kasvatella taas rauhassa pidemmiksi.

torstai 19. helmikuuta 2009

Konad-harjoitelma ja marmorointikokeilu


Tällä viikolla kaipasin jotain rauhallista. Lakkasin ensin kerroksen Nubarin Orchid-sävyllä, joka on laventeliin vivahtava vaaleanpunainen helmiäinen. Sen päälle 2 tai 3 kerrosta Zoya Shimmeriä, en muista tarkalleen. Sitä katselin pari päivää ja sitten teki mieli koristeluja. Kokeilin päälle Konadin kalaverkkoa värinä Konad erikoislakka Tumma Purppura. Kapean ranskalaisen kärjen tein Lumenen Natural Code lakan sävyllä Party On:


Tuo Konadin kohdistaminen ei ihan vielä ole hallussa, aloitin pikkurillistä enkä heti tajunnut painaa leimasinta riittävän lujasti koko kynnen alueelle. Siksi osa verkkoa puuttuu. Verkkokuvio meinasi myös lähteä helposti päällyslakan mukana suttaantumaan, siinä täytyy toimia tosi nopeasti ja reilun lakkamäärän kera. Muuten lopputulos oli hauska ja sen avulla manikyyri kesti vielä pari päivää.

Tänään lueskelin vesimarmoroinnista ja ajattelin kokeilla. No, siitä ei todellakaan tullut äkkiseltään mitään muuta kuin kamalaa sotkua :-) Sormien siivoilemisen lomassa tuli kuitenkin mieleen kokeilla marmorointia suoraan kynnelle paksulla lakkakerroksella ja Dotting Tool-työkalun avulla:


Ei hassumpaa, tätä täytyy harjoitella lisää. Suokaa anteeksi kuivan karheat kynsinauhat, nämä kuvat otettuani ajattelin siistiä käteni mutta vessaan mennessäni suttasin vielä kosteat kynsilakat niin rumasti että paremmat kuvat jäi ottamatta. Mutta idea selviää tästäkin. Lakkasin ensin kynnelle paksun kerroksen vaaleampaa lakkaa (vasemmalta oikealle Nubar Baby Blue, Nubar Orchid ja Kauneuden Paratiisin Lumivalkoinen). Kostean lakan päälle tiputtelin täpliä tummemmalla lakalla (Kauneuden Paratiisin tummansininen helmiäinen, Nubar Hot Fuchsia ja Konadin musta erikoislakka). Nämä täplät pyörittelin sekaisin vaalean lakan kanssa pallopäisellä Dotting Toolilla. Vaikeutena tuntuu olevan sopiva lakkamäärä, ohut kerros kuivuu liian nopeasti ja liian paksu liian hitaasti. Pikakuivattava päällyslakka auttaisi varmaan tässäkin, täytyisi tilata semmoista.

sunnuntai 15. helmikuuta 2009

OPI DS Royal

Tämä kaunis lakka on ilahduttanut minua jo monta päivää, aina kun vilkaisen kynsiäni tulen hyvälle tuulelle. Pohjavärinä on tumma sinipunainen mustikansävy, jonka seassa on hienonhienoa pääsääntöisesti sinisenä hohtavaa hilettä. Hohteen väri kuitenkin vaihtuu valaistuksen mukaan, esim. saunamme himmeässä hehkulampun valossa kynsilakka on hehkuvan purppuranpunainen. Kuvissa lakkaa on 5 kerrosta (!), vasta silloin se oli mielestäni riittävän peittävä. Tykkään yleensä lakata hyvin ohuita kerroksia. Seuraavalla kerralla kokeilen ehkä laittaa ensin alle pari kerrosta jollain peittävämmällä tummalla violetilla. Tämä on ensimmäinen OPI-lakkani ja ainoa miinus on liian suuri ja kömpelö sivellin. Lakan koostumus oli hyvä ja lakkaaminen muuten sujui nätisti. Ohessa kuvia eri valaistuksella:

Salamalla sisätiloissa

Päivänvalo, varjo

Auringonpaiste (ihanaa, sitäkin välillä näkee :-)

sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Pinkit Zoyat

Pitihän noita sitten heti päästä kokeilemaan. Ensin lakkasin yhden kerroksen Zoya Kikillä. Sen koostumus oli yllättävän paksu, väri todella vahva ja kirkas pinkki. Niin kirkas että ensimmäisen kerroksen kuivuessa aloin epäröimään. Tuntuu hieman liian vahvalta tällä hetkellä, enemmän kesäisen aurinkoinen sävy. Vedin sitten päälle kerroksen Zoya Starlalla, joka on koostumukseltaan ohuempi ja väriltään hieman kevyempi. Tämän jälkeen teki mieli tehdä jotain kuvioita, joten laitoin kärkeen pikkuruudut Konadin hopeaisella erikoislakalla. Ja kun kerran olin lähtenyt eri lakoilla leikkimään niin laitoin sitten vielä viimeisen kerroksen eri sävyllä eli vaalealla helmiäisellä Zoya Shimmerillä. Melkoinen sekametelisoppa :-)




Kuvaamista kokeiltu eri valaistuksessa ja erilaisilla kameran säädöillä. Aurinkoa, ah aurinkoa kaipaisin niin että saisi parempia kuvia!

perjantai 6. helmikuuta 2009

Uusia lakkoja ja viikon liukuväri

Eilen tuli postissa kovasti odotettu paketti, joka sisälsi ensimmäisen Opi-kynsilakkani sekä ensimmäiset Zoya-lakkani. Lisäksi paketti oli ensimmäinen Ebay:stä tilaamani ja ensimmäinen PayPal:illa maksettu ostos. Monta ekaa juttua :-)


Kuvassa vasemmalta oikealle Zoya Starla, Morgan, Kiki ja Shimmer, Opi Royal ja Nubar Rose. Tilasin lakat tosiaankin Ebay:sta Sparkling Nails-nimiseltä myyjältä. Voin lämpimästi suositella, tuolta löytyy paljon lakkoja, vastasivat viesteihini nopeasti ja ystävällisesti ja paketti tuli n. viikossa.

Kuten näkyy, pinkit ovat nyt kovasti in :-) Mustikanväriseen Opi Royaliin ihastuin Charming Nails:in blogissa ja se oli pakko hankkia itselle. Nubarin glitterilakka lähtee kummitytölle.


Tämän viikon manikyyrinä Polka Dotsien jälkeen on ollut pinkki liukuväriharjoitelma. Kynnen kärjessä on Nubar Pink Creme, sen päällä 3 kerrosta Nubar Lavender Veil ja 1 krs Dependin valkoinen nro 105. Päällimmäisenä Nubar Pink Dot glitter. Ei täydellinen kombinaatio mutta menettelee arkipäivämanikyyrinä.

sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Polka Dots -harjoittelua

Monilla kynsiaiheisilla sivustoilla näkee mitä ihanampia pilkullisia manikyyrejä, ns. Polka Dots:eja. Loistava ohje tällaiseen (monien muiden ohjeiden ohella) löytyy Asamin My Manicure blogista. Kokeilin tätä vihdoin itsekin:


Kuva on hieman suttuinen mutta rakas kamerani ei tänään suostunut millään tarkentamaan kunnolla makrokuvauksella. Kynnellä on Base Coat, kaksi kerrosta Nubar Pixie Dust ja kärjessä 2 kerrosta Nubar Orchid. Viimeisenä sitten vielä päällyslakka, joka on välttämätön koska akryylimaali on vesiliukoista. Pilkut tein metallihohtoisella akryylimaalilla, jonka sävyyn en ihan tässä ole tyytyväinen, puhtaan valkoisella olisi tullut parempi. Sorrun usein myös vähän liian pikkuiseen näpertelyyn eli nuo pilkut olisivat voineet olla aavistuksen suuremmat ja harvemmassa. Mutta ensi kerralla sitten :-)